ГоловнаСвіт

У Німеччині понад 40 країн обговорюють підтримку України

Участь у зустрічі бере й міністр оборони Олексій Резніков.

У Німеччині понад 40 країн обговорюють підтримку України
База НАТО "Рамштайн" у Німеччині
Фото: EPA/UPG

У Німеччині на авіабазі ВПС США Рамштайн проходить стратегічна зустріч Консультативної групи щодо оборони України за участю понад 40 країн, зокрема і тих, які не є членами НАТО. Про це повідомляє "Європейська правда".

На зустрічі присутній і міністр оборони України Олексій Резніков.

У промові на початку міністр оборони США Ллойд Остін назвав зустріч історичною, зазначивши, що її мета - допомогти Україні перемогти у війні, розпочатій вторгненням Росії, і підготувати оборонні потужності України до майбутніх викликів.

Фото: twitter.com/SecDef

Він розповів, що після візиту до Києва переконався у невідкладності оборонних потреб України, зазначивши, що в багатьох столицях поділяють цю думку.

Також Остін у своїй промові відзначив мужній спротив України російському вторгненню протягом вже 62 днів. Він підкреслив, що Росія веде війну через особисті амбіції Путіна, Україна - через необхідність  захищати свій суверенітет і демократію. 

"Але ставки виходять далеко за межі України і навіть Європи. Російське вторгнення є необґрунтованим, безвідповідальним і протиправним, це атака проти світового порядку, заснованого на правилах, і виклик для вільних людей по всьому світу… Країни-однодумці об’єднані в підтримці України у цій боротьбі проти імперської російської агресії", - підкреслив він.

Остін зауважив, що з початку повномасштабної війни США і союзники зібрали для України військової допомоги на понад 5 млрд доларів, з яких 3,7 млрд надали США.

Фото: twitter.com/SecDef

"Поїздка до Києва посилила моє захоплення тим, як українська армія застосовує цю зброю. Україна явно вірить, що може перемогти - і так само кожен у цьому залі… Україні потрібна наша допомога, щоб перемогти, і вона потребуватиме нашої допомоги, коли війна закінчиться", - зазначив глава Пентагону.

Він зазначив, що США "зрушать небо і землю" для підтримки України.

Фото: EPA/UPG

Фото: twitter.com/SecDef

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт під час зустрічі із союзниками має намір запропонувати постачання зенітних самохідних установок "Gepard" в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram