ГоловнаСвіт

Німеччина активувала перший з трьох етапів плану на випадок зупинки газопостачання з РФ

Активувати етап раннього попередження уряд вирішив з міркувань обережності.

Німеччина активувала перший з трьох етапів плану на випадок зупинки газопостачання з РФ
Фото: Оператор ГТС України

Німеччина у межах підготовки до припинення поставок природного газу з Росії активувала перший з трьох етапів плану попередження надзвичайної ситуації у газопостачанні.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на Spiegel.

План покликаний забезпечити подачу газу навіть після зупинки поставок з Росії. Водночас наразі за даними міністерства економіки, дефіциту із поставками немає і безпека постачання гарантується.

Активувати етап раннього попередження уряд вирішив з міркувань обережності.

Міністерство також починає роботу кризової групи, яка постійно аналізуватиме та оцінюватиме ситуацію з поставками.

“У разі потреби ця робоча група також може вилучати з мережі певних споживачів. Однак для цього необхідно активувати третій етап плану. Він передбачає, що населення, як і раніше, постачатиметься газом, але окремі великі споживачі з промисловості не отримуватимуть газ або отримуватимуть його у зменшеній кількості”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Міністр економіки і захисту клімату Німеччини Роберт Хабек оголосив, що країни Group of 7 домовились не платити Росії за імпорт газу в рублях, як вона того вимагає.

План на випадок зупинки постачання російського газу готує і Франція. Уряд опублікує постанову щодо зменшення постачання газу "певним споживачам" - великим підприємствам. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram