ГоловнаСвіт

Великобританія вводить санкції проти пʼяти банків Росії та трьох олігархів

Персональні обмеження ввели проти братів  Ротенбергів і Тимченка – людей з орбіти Путіна. 

Великобританія вводить санкції проти пʼяти банків Росії та трьох олігархів
Фото: EPA/UPG

Великобританя вводить санкції проти пʼяти російських банків та трьох олігархів.

Про це оголосив премʼєр-міністр Борис Джонсон, пише The Guardian.

Персональні санкції стосуються братів Ротенбергів та Геннадія Тимченка. 

Будь-які активи, якими вони володіють у Британії, будуть заморожені, а їм самим заборонено вʼїзд. Також усім британським фізичним та юридичним особам заборонено мати з ними будь-які справи. 

Обмеження проти фінансових установ стосуються банків "Россия", Промсвязьбанк, "Индустриальный сберегательный банк" і Black Sea Bank та Генбанк. 

Це перший пакет санкцій. Джонсон попередив, що вони продовжаться, якщо Путін продовжить ескалацію. Великобританія стала першою державою, що впровадила конкретні антиросійські санкції після визнання Росією "незалежності" ОРДЛО, що включає офіційний дозвіл на введення військ Росії на територію Донеччини та Луганщини

Премʼєр-міністр зауважив, що введення російських військ на незалежні території України прирівнюється до вторгнення. Росія заперечує суверенітет України як та називає її загрозою для своєї безпеки. Але це є лише приводом для вторгнення в Україну.

Британський премʼєр попередив, що всі мають підготуватися до "затяжної кризи", але підкреслив, що авантюра Путіна має провалитися. Джонсон раніше говорив, що основний пакет санкцій залишається на випадок ще більшого погіршення ситуації. 

Аркадій Ротенберг – мільярдер, є близьким соратником президента РФ Володимира Путіна. Вже перебуває під санкціями США, ЄС і України за участь в окупації Криму. 

За даними Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального, Ротенберг володіє сотнею компаній, які отримують багатомільярдні державні замовлення поза конкурсом завдяки дружбі з Путіним. 

Борис Ротенберг – брат Аркадія, співвласник і член ради директорів банку "Північний морський шлях". 

Геннадій Тимченко – олігарх, власник приватної Volga Group, що займається інвестиціями в енергетичні та транспортні активи. 

На тлі ескалації безпекової ситуації Британія попереджала, що може ввести персональні санкції проти російських олігархів включно до конфіскації їхньої вланості. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram