ГоловнаСвіт

Президент Латвії закликав створювати групи підтримки Кримської платформи в парламентах

"Також було б доцільно подумати про створення груп підтримки КП у міжпарламентських міжнародних асоціаціях".

Президент Латвії закликав створювати групи підтримки Кримської платформи в парламентах
Эгил Левитс
Фото: EPA/UPG

Президент Латвії Егілс Левітс пропонує створити групи підтримки Кримської платформи в парламентах і міжнародних асоціаціях.

Про це він заявив під час інавгураційного саміту Кримської платформи.

Він нагадав, що в литовському парламенті була створена група підтримки КП. Відтак Левітс запропонував іншим парламентам подумати про доцільність створення таких самих груп.

“Ми також вважаємо, було б доцільно подумати про створення груп підтримки КП у міжпарламентських міжнародних асоціаціях”, – сказав Левітс.

Президент Латвії додав, що це сприяло б досягненню цілей платформи, підтримці релевантності питання Криму в міжнародному порядку денному.

Нагадаємо, у Києві розпочався інавгураційний саміт Кримської платформи, участь у якому беруть представники 46 держав і міжнародних організацій.

На рівні президентів представлені Латвія, Литва, Естонія, Польща, Угорщина, Словаччина, Словенія, Молдова, Фінляндія. На рівні прем'єр-міністрів представлені Румунія, Грузія, Хорватія, Швеція.

Дві держави представлені на рівні глав парламентів – Швейцарія і Чехія. Від 14 держав приїхали представники уряду: Туреччина, Франція, Німеччина, Іспанія, Італія, Бельгія, Австрія, Нідерланди, Люксембург, Ірландія, Данія, Болгарія, Чорногорія, Північна Македонія.

США прислали міністра енергетики. Європейську комісію представляє віцепрезидент Валдіс Домбровскіс, НАТО – заступник генсекретаря, Раду Європи представлятиме генсекретар, ГУАМ також представлений на рівні генсекретаря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram