ГоловнаСвіт

Ізраїль першим у світі запустив вакцинацію третьою дозою Pfizer, почали з президента

Третю дозу отримають громадяни віком від 60 років.

Ізраїль першим у світі запустив вакцинацію третьою дозою Pfizer, почали з президента
Президент Ізраїлю щепився третьою дозою вакцини від коронавірусу
Фото: facebook.com/PMORUS

Ізраїль першим у світі розпочав вакцинацію жителів віком від 60 років третьою дозою препарату BioNTech/Pfizer.

30 липня щеплення отримали 60-річні президент країни Іцхак Герцог і його дружина Михаль, повідомила пресслужба прем'єр-міністра Ізраїлю Нафталі Беннета.

"Ми відкриваємо кампанію вакцинації для захисту дорослих громадян держави Ізраїль. Пане президенте, дякую, що ви на чолі. Ми йдемо за вами. Удачі", - заявив Беннет.

Щеплення третьою дозою вакцини від коронавірусу призначене для жителів країни, які досягли 60-річного віку. Під час дослідження третю дозу вже отримали дві тисячі людей. У них не виявили небезпечних побічних ефектів.

Третю дозу вводитимуть тим, хто отримав другу не пізніше ніж п'ять місяців тому.

Попри те, що Ізраїль одним із перших у світі вакцинував більшу частину населення, у липні там спостерігається зростання кількості заражень, передає DW. Експерти пов'язують новий спалах з поширенням дельта-варіанта коронавірусу, а також зі зниженням з часом ефективності щеплення вакциною BioNTech/Pfizer.

Зокрема, 29 липня міністерство охорони здоров'я повідомило про 2165 нових випадків, підтверджених за попередню добу, тоді як у червні їхня кількість становила менш ніж сотню на добу. Усього в Ізраїлі проживають близько дев'яти мільйонів людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram