ГоловнаСвіт

Twitter заблокував новий акаунт Протасевича

Особам, які перебувають під домашнім арештом, влада забороняє користуватися телефоном і інтернетом.

Twitter заблокував новий акаунт  Протасевича
Роман Протасевич
Фото: Скріншот відео

Соціальна мережа Twitter заблокувала новий акаунт білоруського блогера і колишнього головного редактора опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, який перебуває в Мінську під домашнім арештом.

У повідомленні в соцмережі сказано, що дію облікового запису призупинено через порушення правил Twitter, передає Deutsche Welle.

Як повідомила адвокат блогера Інеса Оленськая, Протасевич дізнався про це вранці в понеділок, 12 липня. А 7 липня він повідомив, що завів нову сторінку в соцмережі і веде її "без нагляду".

Минулий акаунт блогера заблоковано через "підозрілі дії".

Зазвичай особам, які перебувають під домашнім арештом, влада забороняє користуватися телефоном і інтернетом. 

Нагадаємо, заради затримання Протасевича режим Олександра Лукашенка посадив літак шляхом неправдивого повідомлення про мінування борта. Протасевича відразу затримали, через кілька днів після цього було оприлюднено відео з ним. Правозахисники і родичі хлопця підозрюють, що його били. Також опублікували відео із затриманою подругою Протасевича Софією Сапегою. Обоє на записах визнавали провину за інкриміновані їм дії. 

Потім МЗС Білорусі несподівано вивело Протасевича на брифінг щодо інциденту з рейсом Ryanair. У пресконференції взяли участь Департамент авіації Міністерства транспорту, Слідчого комітету, Міноборони, представники прикордонного комітету та "інші релевантні спікери". Під час пресконференції силовики заявили, що перехоплення літака Ryanair і примусової посадки в Мінську не було. Пізніше слово дали Протасевичу, і він почав переконувати, що "почуває себе прекрасно".

Протасевич сказав, що співпрацює зі слідством. Він також заявив, що визнає "збиток, якого завдав країні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram