ГоловнаСвіт

У Філіппінах розбився військовий літак, число жертв зросло до 45 (оновлено)

49 осіб врятували, ще п'ятьох - розшукують.

Фото: ЕРА/UPG

У Філіппінах розбився військовий транспортний літак C-130. За останньою інформацією, 49 людей врятували, щонайменше 45 загинуло.

Як повідомило міністерство оборони країни, серед загиблих 42 військових, що перебували в літаку, а також троє цивільних, які загинули на землі внаслідок падіння повітряного судна.

Загалом на борту літака перебували 96 військових, у тому числі троє пілотів та п'ятеро членів екіпажу, пише DW.

49 військових з літака змогли врятуватися, ще п'ятьох - розшукують. Травми отримали також ще п'ятеро цивільних на землі, повідомляє інформагенція dpa.  

Як пише english.alarabiya.net, інцидент стався, коли літак намагався приземлитися на острові Холо в провінції Сулу.

“Під час транспортування наших військ з Кагаян-де-Оро (на південному острові Мінданао) він пропустив злітно-посадкову смугу, намагаючись відновити керування, але не зміг”, – сказав генерал Сіріліто Собежана.

“Рятувальники зараз на місці, ми молимося, щоб врятувати більше життів”, – додав він.

Фото: ЕРА/UPG

Багато з пасажирів нещодавно закінчили базову військову підготовку і були відправлені на неспокійний острів в складі спільної антитерористичної оперативної групи у регіоні з переважно мусульманським населенням.

Оновлення 11:39. Як пише bbc.com, на борту перебувало 92 людини.

Чиновники заявили, що зараз немає ознак нападу на літак, але розслідування причин інциденту розпочнеться лише після завершення рятувальної операції.

Оновлення 15:23.

Кількість жертв в катастрофі зросла до щонайменше 29 людей.

Про це пише Німецька хвиля з посиланням на міністра оборони Філіппін Дельфіна Лоренцана.

Фото: ЕРА/UPG

“За даними військових, транспортний літак C-130 розбився під час заходу на посадку на злітну смугу, розташовану на острові Холо. За попередніми даними, пілот збився з посадкового курсу і втратив після цього контроль над літаком”, – йдеться у повідомленні.

Фото: ЕРА/UPG

Нагадаємо, у червні у Росії в Кемеровській області розбився літак L-410, на борту якого перебували парашутисти. У катастрофі є загиблі та поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram