ГоловнаСвіт

У Франції триває другий тур виборів до регіональних парламентів

Результати другого туру місцевих виборів очікуються після закриття останніх виборчих дільниць о 20:00.

У Франції триває другий тур виборів до регіональних парламентів
Фото: ЕРА/UPG

У Франції триває другий тур виборів до регіональних рад (парламентів) та органів місцевого самоврядування.

Про це пише Нiмецька хвиля.

Другий тур 27 червня організували через те, що в багатьох місцях жоден кандидат не набрав необхідної абсолютної більшості голосів у першому турі. Тоді також зареєстрували рекордно низьку явку виборців – 33%.

Вона є найнижчою за весь післявоєнний період для місцевих виборів у Франції.

Низька явка сприяла посиленню позицій консерваторів та послабленню правих популістів з партії Марін Ле Пен "Національне об'єднання" (колишня назва: "Національний фронт"), а також представників політсили президента Франції Еммануеля Макрона "Республіка на марші".

Попри низькі показники партія правопопулістки Ле Пен має шанс перемогти в південному регіоні Франції Прованс-Альпи-Лазурний берег. Утім інші політсили розробляють домовленності про коаліцію з консерваторами, щоб уникнути перемоги кандидата від партії Ле Пен. Тим часом соціологи розраховують на повторну низьку явку.

Речниця уряду пов'язала відсутність виборців на дільницях з пандемією коронавірусу.

Результати другого туру місцевих виборів очікуються після закриття останніх виборчих дільниць о 20:00 за місцевим часом.

Нагадаємо, ці вибори є важливим етапом перед президентськими виборами у квітні 2022 року і мають визначити настроїв виборців.Вибори мають визначити, наскільки сильні позиції правопопулістської партії "Національне об'єднання" під керівництвом Марін Лє Пен. Вона стане основним конкурентом чинного президента Франції Еммануеля Макрона на виборах президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram