ГоловнаСвіт

Держсекретар США Блінкен вирушив із візитом до Ізраїлю та Сектора Гази

Він також планує відвідати Єгипет. 

Держсекретар США Блінкен вирушив із візитом до Ізраїлю та Сектора Гази
Тони Блинкен
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Ентоні Блінкен почав візит до Ізраїлю з метою укріплення режиму припинення вогню з ХАМАС в Секторі Гази та надання гуманітарної допомоги, пише Reuters.

Ізраїль заявив, що у межах місії Блінкена довзолено ввезення палива, ліків та продуктів харчування для мешканців Гази. Держсекретар також планує відвідати ще один палестинський анклав в Ізраїлі – Західний берег. 

"Наша основна ціль – підтримка режиму припинення вогню, надання допомоги людям, які її потребують", – сказав анонімний американський чиновник. 

У пресслужбі Держдепу повідомили, що Блінкен в Ізраїлі також відвідає Єрусалим, а в Єгипті Каїр. 

Єгипет брав участь у перемовинах як посередник між Ізраїлем і ХАМАС разом зі Штатами.

Нагадаємо, що 10 травня почалася нова ескалація протистояння ХАМАС та Ізраїлю. Палестинці протестували через День Єрусалима і вимагали скасувати парад на честь цього ізраїльського свята. Крім цивільних сутичок, відбулися і військові. ХАМАС обстрілював із сектора Гази різні райони Ізраїлю, країна відповідала авіаударами та ракетами. За 11 днів протистояння загинуло понад 200 людей в Газі та 12 у Ізраїлі. Зрештою, мирної домовленості вдалося досягти за посередництва Єгипту, США та кількох інших країн. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram