ГоловнаСвіт

Розробники вакцини BioNTech/Pfizer отримали найвищу нагороду Німеччини

Президент Штайнмаєр нагородив учених Хрестом за заслуги.

Розробники вакцини BioNTech/Pfizer отримали найвищу нагороду Німеччини
Фото: EPA/UPG

Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр нагородив Хрестом за заслуги керівників біотехнологічної компанії BioNTech з Майнца, які стали розробниками першої вакцини від коронавірусу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Нагороду від президента отримало подружжя Угур Шахін та Озлем Тюречі, він назвав їх "видатними вченими і сміливими підприємцями".

"Ваше революційне відкриття рятує людські життя, захищає людей від банкрутства, воно забезпечує виживання суспільства, економіки та культури", - наголосив Штайнмаєр.

9 листопада 2020 року BioNTech і його американський партнер Pfizer, спираючись на результати багатомісячних клінічних випробувань, оголосили про 90% ефективність створеного ними препарату. Наприкінці 2020 року вакцину зареєстрували в США, у Великобританії, ЄС та інших країнах.

Нагадаємо, Україна має отримати першу партію вакцин від коронавірусу компанії Pfizer уже у квітні. МОЗ зареєструвало вакцину Pfizer у лютому, тоді ж коли й СoviShield/AstraZeneca. 23 лютого Україна отримала 500 тисяч доз препарату від AstraZeneca і через день почала вакцинальну кампанію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram