ГоловнаСвіт

У Таїланді протестувальники побилися з поліцією на акції підтримки студента

Хлопець фігурував у справі про образу величності, що карається строком від трьох до 15 років. 

У Таїланді протестувальники побилися з поліцією на акції підтримки студента
Фото: tellerreport.com

У Таїланді група мітингарів мала сутичку з поліцією на акції підтримки студента, який фігурує в справі про псування портрета короля Маха Вадчхіралонгкорна. "Образа величності" в Таїланді передбачає до 15 років позбавлення волі.

Протестувальники зібралися під поліцейським відділком, де, як вони думали, будуть висувати звинувачення активісту Чаяпону Донатаю. В результаті відбулася сутичка між десятками мітингарів та дюжиною правоохоронців, пише Reuters.

Поліцейські зазначили, що не збиралися висувати обвинувачення Донатаю, цю інформацію підтвердив і адвокат активіста. 

"Йому не висували жодних звинувачень і не арештовували", - повідомив начальник поліцейського відділку Клонг Луанг Сетханат Тімват. 

Адвокат активіста сказав, що його ім'я фігурувало в ордері на обшук, який використали для затримання іншого активіста, обвинувачуваного в псуванні портрету короля. Але самого Донатая, за словами захисника, в той день не було в Бангкоку, де трапився інцидент. 

Лідери протесту привели на акцію двох цапів.
Фото: Saksith Saiyasombut/twitter
Лідери протесту привели на акцію двох цапів.

Демонстранти принесли цапів до поліцейського відділку як символ "офірного цапа", яким, на їхню думку, намагаються зробити Чайяпона. 

Мітинги молоді проти підтримуваного військовими уряду затихли в кінці року, але студенти обіцяли продовжити акції. 

Нагадаємо, що Таїланд карає за образу монарха позбавленням волі строком від трьох до 15 років. Закон діє з початку позаминулого століття, потім норму також вписали в конституцію. 

За 1900-2005 роки лише декілька справ за таким обвинуваченням дійшли до суду, але з 2006 по 2011 таких справ було вже декілька сотень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram