ГоловнаСвіт

Telegram позначив канал імені Трампа як "шахрайський"

Раніше Twitter безстроково заблокував його аккаунт.

Telegram позначив канал імені Трампа як "шахрайський"
Фото: EPA/UPG

Месенджер Telegram позначив канал Donald J. Trump, створений відразу після блокування президента США Дональда Трампа в Twitter, як шахрайський.

В описі спільноти вказується, що багато користувачів поскаржилися на цей канал.

"Будь ласка, будьте обережні, особливо якщо у вас просять грошей", - йдеться у застереженні.

Також поруч з назвою аккаунту з'явився червоний значок "Scam" (шахрайство).

Зараз на канал буцімто Трампа у Telegram підписані понад півмільйона людей. Ніхто офіційно не повідомляв, що Трамп має там акаунт, тож сторінка може належати людям, які вдають себе за його представників. 

Про появу каналу стало відомо 9 січня. Тоді на нього підписалися понад 278,9 тис. осіб.

Раніше розробник месенджера Павло Дуров пояснив, що подібна мітка буде застосовуватися до акаунтів з підозрою на шахрайство.

12 січня Telegram став другим за кількістю завантажень додатком у США. Зростання популярності пов'язане з блокуванням акаунтів Трампа в соцмережах і відключення популярної серед прихильників президента США соціальної мережі Parler. Ще однією причиною називається зміна політики конфіденційності месенджера WhatsApp.

7 січня засновник Facebook Марк Цукерберг заявив, що Трампа залишать без соцмережі до кінця його президентського терміну.

9 січня Twitter безстроково заблокував його аккаунт через "ризик подальшого підбурювання до насильства". Крім того, керівництво сервісу мікроблогів пообіцяло заблокувати аккаунт будь-якого користувача, який надав слово президенту США.

Блокування каналів комунікації, які використовують прихильники Трампа, почалося після штурму Капітолію 6 січня. У результаті заворушень загинули п'ятеро людей.

13 січня Палата представників США оголосила імпічмент Трампу через підбурювання до заколоту. Відсторонити Трампа від виконання обов’язків президента на основі імпічменту має Сенат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram