ГоловнаСвіт

У Німеччині орендодавцям заборонили виселяти мешканців, які через пандемію не можуть платити за квартиру

Боржникам надається відстрочка за платежами до кінця червня.

У Німеччині орендодавцям заборонили виселяти мешканців, які через пандемію не можуть платити за квартиру
Пустая улица в Германии
Фото: EPA/UPG

У Німеччині в середу, 1 квітня, набули чинності нові правила, які посилюють захист орендарів житла і споживачів на тлі економічних і фінансових труднощів, спричинених пандемією нового коронавірусу SARS-CoV–2.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«З набуттям чинності нових цивільно-правових приписів орендарі житла, споживачі і власники малих підприємств отримують перепочинок, який їм необхідний для отримання державної допомоги», – заявила міністр юстиції країни Крістіне Ламбрехт.

Вона зазначила, що нові правила гарантують, що орендарі і власники малих підприємств не втратять свої житлові або виробничі приміщення. Ці правила діють наразі до 30 червня. У цей період орендодавці не мають права виселяти орендарів, якщо ті через фінансові труднощі, спричинені пандемією, тимчасово не в змозі платити за приміщення.

Прострочені платежі орендарям доведеться компенсувати пізніше.

Згідно з новими правилами, платежі за договорами, які регулюють надання базових життєвих послуг, таких, як електрика, телефон або газ, можуть бути відстрочені до кінця червня.

Споживачі також можуть скористатися мораторієм на платежі за кредитами та відсотками, якщо вони стосуються договорів, укладених до 15 березня, а платники не в змозі обслуговувати їх, оскільки платежі поставили б під загрозу їхнє існування на достатньому рівні.

Нагадаємо, у Німеччині через карантин заборонили збиратися більше, ніж по двоє.

Про початок епідемії COVID-19 в країні оголосили в кінці лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram