ГоловнаСвіт

Трамп без пояснень звільнив з Ради нацбезпеки брата-близнюка викривача його розмови із Зеленським

Євген Віндман працював старшим юристом і службовцем з питань етики.

Трамп без пояснень звільнив з Ради нацбезпеки брата-близнюка викривача його розмови із Зеленським
Александр Виндман и его брат Евгений
Фото: twitter.com/NYTimesAtWar

Президент США Дональд Трамп без пояснень причини звільнив з Ради національної безпеки підполковника Євгена Віндмана, брат-близнюк якого Олександр Віндман був одним з ключових свідків у справі про імпічмент.

Про це повідомляє кореспондент Politico з посиланням на джерело з безпосереднім знанням справи, пише ЄП.

Євген Віндман працював старшим юристом і службовцем з питань етики. Він також входив у Раду національної безпеки, де служив його брат. На відміну від брата, він не брав участі в процесі імпічменту, але їх обох звільнили того самого дня.

Після резонансу в ЗМІ, пов'язаного зі звільненням Олександра Віндмана, сприйнятим як помсту Трампа, останній пояснив, що підполковник "був дуже недисциплінованим, неправильно повідомляв зміст моїх "ідеальних" дзвінків".

Однак брат підполковника Олександра Віндмана Євген досі не отримав "жодного пояснення" свого звільнення, повідомляє у Twitter кореспондент Politico.

Нагадаємо, співробітник Ради нацбезпеки США Олександр Віндман, який свідчив на слуханнях про імпічмент президента Дональда Трампа, був виведений з території Білого дому 7 лютого. Служба Віндмана мала закінчитися в липні. Його адвокат вважає, що підполковника "попросили піти за те, що він сказав правду".

Олександр Віндман - уродженець Києва, його з братами в дитинстві відвіз у США батько.

Віндман був першим свідком Конгресу, який чув скандальну телефонну розмову між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським.

Зміст переговорів настільки обурив офіцера, що він двічі звернувся з офіційною скаргою до головного юридичного консультанта Джона Ейзенберга. Після цього, порушивши заборону, введену Білим домом для чинних співробітників адміністрації, Віндман погодився виступити на закритому засіданні трьох комітетів Конгресу в рамках слухань про імпічмент президента США.

На слуханнях він заявив, що президент Трамп висував неправомірні вимоги президенту України Володимиру Зеленському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram