ГоловнаСвіт

У Польщі знову зафіксували зростання нетерпимості до нацменшин

Незважаючи на це, в Польщі відзначили прогрес в інтеграції спільноти ромів.

У Польщі знову зафіксували зростання нетерпимості до нацменшин
Фото: http://nashkiev.ua

Рада Європи зафіксувала в Польщі продовження нетерпимості, расизму та ксенофобії стосовно національних меншин. Водночас відзначають значний прогрес Польщі в інтеграції спільноти ромів.

Про це свідчить опублікована доповідь Ради Європи "Про захист національних меншин у Польщі".

У доповіді сказано, що відзначається значний прогрес Польщі в інтеграції спільноти ромів у період з 2014-го по 2020 рік. При цьому частина інтеграції стосується галузі освіти.

"На жаль, не було досягнуто ніякого прогресу з приводу неодноразових прохань про визнання сілезців етнічною меншиною або сілезької мови регіональною мовою", - наголошено в доповіді.

При цьому в Польщі продовжать фіксувати прояви ксенофобії та расизму стосовно мусульман, євреїв і українців.

"Незважаючи на значне заниження даних, статистика демонструє очевидну тенденцію до зростання числа випадків розпалювання ненависті та інцидентів на ґрунті ненависті, при цьому найвразливішою групою є мусульмани, а також єврейська меншина, роми і все частіше українці", - сказано в доповіді.

Також у Раді Європи відзначили, що є необхідність у терміновому вирішенні проблеми недовіри до влади: "Необхідно терміново вирішити проблему непорозуміння, недовіри до влади та відсутності ефективного розслідування та судового переслідування передбачуваних злочинів на ґрунті ненависті".

Нагадаємо, у вересні 2019 року омбудсман Людмила Денісова повідомляла, що за останні чотири роки число випадків проявів ворожнечі до українців у Польщі збільшилося з 30 до 190.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram