ГоловнаСвіт

Російському коміку після жартів про Путіна довелося виїхати з країни

Перевірку організували за скаргою про "образу почуттів віруючих".

Російському коміку після жартів про Путіна довелося виїхати з країни
Фото: instagram.com/sankldive

Російському стендаперу Олександру Долгополову довелося виїхати з країни, після того як ним зацікавилася поліція.

Про це пише "Настоящее время" з посиланням на його адвоката і концертного директора.

Артист дізнався, що ним зацікавилася поліція, яка почала збирати по клубах відео його виступів "на підставі закону про оперативно-розшукову діяльність".

Поліція організувала перевірку щодо Долгополова через скаргу про образу почуттів віруючих. Скаргу подав один із жителів Орєхово-Зуєва в Підмосков'ї, що саме його образило - наразі невідомо.

Крім релігії, Долгополов також жартував про президента РФ Володимира Путіна.

У лютому 2019 року Долгополов пожартував про любов росіян до президента Путіна: "Якщо Путін видасть указ про те, що всім росіянам потрібно стрибнути в лаву, вони скажуть: "О Боже мій, але де ми знайдемо лаву, у нас немає її у дворі, що нам робити, наш мудрий вождь?"

22 січня в інтерв'ю "Настоящему времени" комік розповів, що планував виступати в одному з московських барів. Але коли він готувався до виступу, до адміністрації бару звернувся чоловік у цивільному одязі і наполегливо цікавився, чи приїхав уже комік і чи буде він виступати.

Після цього інциденту Олександр і його команда поспіхом покинули бар і поїхали. Артист "відчув загрозу" і вирішив скасувати виступ, а пізніше виїхав з країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram