ГоловнаСвіт

Трамп подзвонив Зеленському на прохання міністра енергетики США

Американський лідер заявив, що не хотів дзвонити українському президенту.

Трамп подзвонив Зеленському на прохання міністра енергетики США
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що дзвонив українському лідеру Володимиру Зеленському на прохання міністра енергетики Ріка Перрі. Про це глава Білого дому сказав республіканцям в палаті представників США, пише Axios.

Таку інформацію повідомили три джерела, знайомі зі змістом закритої телефонної бесіди Трампа і його однопартійців, що відбулася 4 жовтня.

"Мало хто знає про це, але я навіть не хотів дзвонити [Зеленському]. Єдина причина, через яку я подзвонив, тому що Рік попросив мене. Щось про завод зі зрідження газу", - сказав Трамп.

Видання пише, що американський лідер, можливо, прагне дистанціюватися від відповідальності за проведену телефонну розмову або перекласти її на міністра Перрі.

Нагадаємо, 25 липня 2019 року відбулася телефонна розмова президентів України і США - Володимира Зеленського та Дональда Трампа. Через три місяці він став приводом для початку процедури імпічменту американського президента. Трампа підозрюють в тому, що він попросив Зеленського розслідувати діяльність Хантера Байдена, сина одного з ймовірних суперників на виборах в 2020 році.

Раніше в травні Володимир Зеленський і глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв дійсно обговорювали з міністром енергетики США Ріком Перрі перспективи постачань в Україну американського скрапленого газу. Зустріч відбулася в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram