ГоловнаСвіт

Facebook призупинила роботу десятків тисяч додатків у зв'язку з витоком даних

Деякі додатки заражали телефони користувачів соцмережі шкідливим ПЗ.

Facebook призупинила роботу десятків тисяч додатків у зв'язку з витоком даних
Фото: Depositphotos/MichalLudwiczak

Компанія Facebook повідомила про припинення роботи "десятків тисяч" додатків близько 400 розробників в рамках розслідування витоку даних через консалтингову компанію Cambridge Analytica, пише Associated Press.

Facebook в березні 2018 року почала вивчати додатки, які мають доступ до персональних даних користувачів соцмережі. У компанії відзначили, що продовжують розслідувати витік, і до цього моменту вже перевірено мільйон додатків.

Там також заявили, що кілька додатків повністю заблоковані, а ще проти деяких Facebook подала позови. У їх числі - південнокорейська компанія з аналізу даних Rankwave, гонконгська LionMobi і сінгапурська JediMobi. Розроблені ними додатки, за даними компанії, заражали телефони користувачів соцмережі шкідливим ПЗ.

Нагадаємо, федеральна влада США почала розслідування стосовно Facebook понад рік тому в зв'язку з появою інформації про те, що Cambridge Analytica незаконно отримала дані 87 млн користувачів соцмережі. Передбачається, що ці дані могли бути використані під час виборчої кампанії в США в 2016 році і референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit).

Cambridge Analytica заперечувала свою провину, стверджуючи, що це був звичайний і законний збір даних для онлайн-реклами. Через скандал компанія позбулася клієнтів і оголосила про банкрутство.

У липні цього року Facebook домовилася з Федеральною торговою комісією США (FTC) про врегулювання звинувачень в порушенні приватності користувачів. Регулятор зобов'язав компанію заплатити рекордний штраф в розмірі $5 млрд.

У жовтні 2018 року Facebook оштрафували за це порушення в Великобританії. Компанія отримала максимально можливий штраф - 500 тисяч фунтів, або $ 644 тис.

Раніше повідомлялося, що Facebook викрив скоординовану кампанію з дезінформації та видалив сторінки видань Znaj.ua, Politeka і Hyser.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram