ГоловнаСвіт

Якутського шамана, який ішов "виганяти Путіна", відправили в психіатричну лікарню

Повідомляють, що йому проведуть діагностику, яка "ґрунтується на бесіді, уточненні історії життя і хвороби".

Якутського шамана, який ішов "виганяти Путіна", відправили в психіатричну лікарню
Шаман Александр Габышев, отправившийся из Якутии в Москву "изгонять Путина"
Фото: Андрей Затирко

Шамана Олександра Габишева, якого в четвер, 19 вересня, затримали російські силовики в Бурятії, скерували в Якутський республіканський психоневрологічний диспансер (ЯРПНД).

Про це повідомляє пресслужба регіонального МОЗ РФ, передає "Интерфакс".

Зазначають, що Габишеву проведуть психіатричну діагностику, яка "ґрунтується на бесіді з пацієнтом, уточненні історії життя і хвороби".

"Якщо в цього пацієнта буде виявлено патології, ми готові надати кваліфіковану медичну допомогу. За потреби можуть бути залучені соціальні служби", - повідомили в російському Міністерстві охорони здоров'я.

Нагадаємо, якутський шаман Олександр Габишев шість місяців ішов уздовж далекосхідних трас у бік Москви, звідки 2021 року мав намір вигнати Володимира Путіна. Він вважає президента Росії породженням темних сил, з якими під силу впоратися тільки шаману. Від початку подорожі він пройшов близько 3 тис. км, залучив безліч послідовників.

У четвер Габишева затримали на трасі "Байкал" у Бурятії. У МВС заявили, що він перебуває в розшуку.

Відповідаючи на питання про причетність Кремля до затримання шамана, прессекретар Путіна Дмитро Пєсков "порекомендував журналістам звернутися по коментарі до місцевої влади".

У правозахисній організації Amnesty International Габишева назвали в'язнем сумління і підкреслили, що його потрібно звільнити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram