ГоловнаСвіт

Швеція має намір обкласти податком банки через військову загрозу Росії

Новий податок дозволить до 2022 року поповнити скарбницю на понад 500 млн доларів.

Швеція має намір обкласти податком банки через військову загрозу Росії
Фото: kompravda.eu

Влада Швеції в зв'язку з нарощуванням військової присутності Росії в Балтійському морі хоче ввести новий податок для банків, який дозволить поповнити скарбницю коштами для оборони країни. Про це пише Bloomberg.

“Новий податок для банків дозволить збільшити оборонний бюджет на тлі нарощування РФ військової присутності в Балтійському морі і ускладнення відносин між Стокгольмом і Москвою", - йдеться в матеріалі.

Про плани ввести податок заявила міністр фінансів Магдалена Андерссон. Зокрема, вона заявила, що введення цього податку дозволить до 2022 року поповнити скарбницю держави на 5 млрд крон (508 млн доларів).

"Банки можуть обкладатися податком набагато більше, ніж сьогодні. Вони [банки] створюють певні ризики для економіки, тому я вважаю розумним, щоб вони вносили найбільший внесок", - заявила Андерссон.

На її думку, під час фінансових криз банкам може знадобитися допомога з боку держави, тому вже зараз для них є сенс платити більше податків. Банки, оплачуючи більше податків, зможуть убезпечити себе від можливих кризових явищ, в разі утворення яких уряд зобов'язується допомагати кредитним організаціям, заявив Андерссон.

Раніше Швеція приєдналася до демаршу країн через повернення РФ в ПАРЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram