ГоловнаСвіт

Дуда: щоб уникнути повторення Другої світової, Захід повинен зберегти санкції проти РФ

Польський президент згадав у своїй промові Україну і Грузію.

Дуда: щоб уникнути повторення Другої світової, Захід повинен зберегти санкції проти РФ
Анджей Дуда
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Анджей Дуда закликав Захід зберегти санкції проти Росії, щоб не допустити повторення Другої світової війни. Про це він сказав у Варшаві під час урочистої промови до 80-ї річниці Другої світової війни, передає Onet.pl.

"Грузія в 2008 році, Україна в 2014 році. До цього дня тривають окупація, військовополонені та провокації. Ми повинні бути рішучими. Це наша відповідальність перед громадами Європи і світу за те, що ніколи більше не буде збройної агресії", - сказав Дуда, закликавши зберегти санкції проти Росії.

Польський лідер також заявив, що Друга світова війна для Польщі тривала до 1989 року, оскільки нацистську окупацію змінила радянська.

"Можна сказати, що в деякому сенсі Друга світова війна в контексті її політичних наслідків тривала до 1989 року. Для нас вона тривала набагато довше. Як можна говорити про перемогу, коли ти не живеш в дійсно суверенній країні", - сказав Дуда.

Нагадаємо, на заходах до 80-ї річниці Другої світової війни взяли участь близько 20 лідерів держав, в тому числі президент України Володимир Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram