ГоловнаСвіт

Тисячі британців вийшли на вулиці через рішення Джонсона призупинити роботу парламенту

Протести проходять у понад 30 містах Британії.

Тисячі демонстрантів у суботу, 31 серпня, вийшли на вулиці міст Великої Британії і виступили проти рішення прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона про тимчасове припинення роботи парламенту за кілька тижнів до Brexit.

Про це повідомляє DW.

Люди вийшли на демонстрації в Лондоні, зокрема близько двох тисяч людей зібралися перед будівлею прем'єра на Даунінг-стріт і скандували "Джонсон брехун, як тобі не соромно!".

Фото: EPA/UPG

Аналогічні демонстрації також пройшли в Манчестері, Йорку, Ньюкаслі, у столиці Шотландії Единбурзі й Белфасті в Північній Ірландії - усього близько в 30 містах.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Деякі протестувальники вийшли на демонстрації з табличками, на яких було написано "Захищати демократію: протистояти закриттю парламенту", "Прокидайся Велика Британіє!" і "Ласкаво просимо в Німеччину 1933 року".

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон запропонував тимчасово припинити роботу парламенту країни. Планується, що парламент припинить діяльність після дебатів 9 вересня і відновить її не раніше як 14 жовтня.

Королева Єлизавета II погодилася з цією пропозицією Джонсона. Багато парламентаріїв уже звинуватили прем'єра в прагненні обійти таким чином опір парламенту проти виходу Великої Британії з Європейського Союзу без угоди. Джонсон відкинув ці звинувачення, назвавши їх "цілковито помилковими".

Більшість британців не підтримує ініціативи прем'єра. Про це свідчать результати опитування, проведено 28 серпня компанією YouGov на замовлення видання The Times. Так, лише 27% респондентів позитивно висловилися з приводу призупинення роботи парламенту. 47% опитаних виступили проти цієї ідеї.

Вихід Великої Британії з ЄС був запланований на 29 березня 2019 року. Однак парламент тричі проголосував проти угоди "Брекзиту", а також відхилив проведення нового референдуму і вихід з Євросоюзу без угоди.

Джонсон, який очолив уряд місяць тому після виборів керівництва Консервативної партії, пообіцяв вивести Велику Британію з Європейського Союзу 31 жовтня з угодою з ЄС або без неї.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram