ГоловнаСвіт

У Гонконзі через акції протесту частково призупинили рух потягів

Понад 30 людей отримали травми в результаті зіткнень між демонстрантами і поліцією.

Фото: EPA/UPG

У Гонконзі через акції протесту призупинили рух потягів у напрямку до міжнародного аеропорту Чхеклапкоку і великого виставкового центру AsiaWorld-Expo. Про це пише DW з посиланням на місцеві ЗМІ.

"Рух поїздів призупинено за рекомендацією місцевої влади та операторів повітряної гавані, після того як протестувальники заповнили будівлю аеровокзалу", - йдеться в повідомленні.

Протестувальники розмалювали стіни графіті і розгромили термінали безконтактної оплати проїзду.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Як уточнює агентство AFP, мова йшла приблизно про 100 демонстрантів. Агентство dpa наводить інформацію "про тисячі" учасників акції.

Пасажирам рекомендували прибувати в аеропорт як мінімум за дві години до вильоту замість стандартних 90 хвилин.

Також протести в суботу тривали на вулицях Гонконга.

У результаті зіткнень між демонстрантами і правоохоронцям на несанкціонованих акціях постраждала 31 людина, передає китайська радіостанція RTHK.

Поліція застосовувала сльозогінний газ і водомети. Всіх постраждалих госпіталізували. Стан п'яти з них медики розцінюють як важкий.

Крім того, правоохоронці затримали 40 учасників антиурядового протесту на станції метро Prince Edward. Співробітники поліції застосували проти маніфестантів гумові кийки і перцевий газ.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, в суботу, 31 серпня, десятки тисяч мітингувальників пройшли несанкціонованим маршем по центру Гонконга, пізніше вони попередили, що мають намір відрізати аеропорт, заблокувавши його повідомлення.

Минулого тижня поліція Гонконга під час розгону демонстрантів вперше застосувала вогнепальну зброю.

Протестувальники вимагають проведення демократичних реформ, запровадження загального виборчого права, відставки глави адміністрації Гонконга Керрі Лам, а також незалежного розслідування випадків поліцейського насильства на колишніх акціях.

Це найбільша за десятиліття хвиля протестів у Гонконзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram