ГоловнаСвіт

Ураган "Доріан" рухається до Багамських островів

Стихія досягла найвищого - п'ятого - рівня потужності.

Ураган "Доріан" рухається до Багамських островів
Ураган "Дориан"
Фото: https://edition.cnn.com

Ураган "Доріан" рухається до Багамських островів зі швидкістю поривів вітру до 240 км на годину і протягом декількох годин обрушиться на острови Абако і Велика Багама, повідомляє в неділю CNN з посиланням на дані Національного ураганного центру США.

Сотні жителів на островах Абако, тим не менш, не погодилися на евакуацію. На Великій Багамі евакуація вже завершена, зараз закриті всі туристичні компанії та офіси. Очікується, що Висота хвиль тут буде сягати 5-6 метрів.

Зараз "Доріан" зберігає четверту з п'яти категорій потужності.

Очікується, що пізно увечері в понеділок і у вівторок наступного тижня ураган наблизиться до узбережжя американської Флориди, однак з якою силою він вдарить по узбережжю і коли, метеорологам поки не ясно.

Шкала Саффіра-Сімпсона вимірює потенційну шкоду від ураганів. П'ятий - катастрофічний - рівень означає, що сила вітру перевищує 250 км/год, може бути завдано значної шкоди будівлям та інфраструктурі і повалені щити, дерева, банери, необхідна масова евакуація населення з прибережних територій.

Раніше повідомлялося, що у зв'язку з наближенням до американської території "Доріана" президент США Дональд Трамп скасував візит до Польщі на заходи до 80-ї річниці Другої світової війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram