ГоловнаСвіт

У МЗС Росії висміяли заяву Зеленського про G8: "вам підсунули безглуздий набір букв"

Спікерка російського МЗС заявила, що від президента України "очікують сигналів".

У МЗС Росії висміяли заяву Зеленського про G8: "вам підсунули безглуздий набір букв"
Фото: EPA/UPG

У Міністерстві закордонних справ Росії висміяли заяву українського президента Володимира Зеленського про можливість повернення РФ у "Велику сімку".

Про це написала у фейсбуці речниця МЗС РФ Марія Захарова.

"Президент України Володимир Зеленський прокоментував у своєму фейсбуці можливість повернення Росії в G8, висловивши думку, що це стане можливим тільки після "повернення" Криму і припинення конфлікту на Донбасі. Зеленський заявив, що подібні кроки Москви, як і звільнення громадян України, які перебувають у російських в'язницях і СІЗО, стануть "справжнім серйозним сигналом світу про те, що Росія готова знову зайняти своє місце в порядку денному високої дипломатії". Шановний пане президенте України, Вам підсунули безглуздий набір букв", - написала Захарова.

Спікерка російського МЗС заявила, що від Зеленського "очікують сигналів", і не в соцмережах, а в реальності.

Захарова також написала кілька пунктів "братнього лікнепу" для президента України про дипломатію та порядок денний G7.

"Буду Вас по-братськи періодично консультувати, доки Ви не укомплектували МЗС України. А то якось ніяково навіть: начебто, знову ж по-братськи, хотіли нас потролити, а вийшло, як завжди, хоча і по-братськи", - додала вона.

Нагадаємо, коментуючи заяви про можливе повернення Росії в G7, Зеленський заявив, що сигналом до цього може стати повернення окупованого Криму, припинення бойових дій на Донбасі і звільнення понад 100 політичних в'язнів і українських моряків, яких утримує Кремль. Тільки після цих кроків, підкреслив президент, Росія зможе зайняти своє місце в порядку денному високої дипломатії.

19 серпня президент Франції Емманюель Макрон зустрічався з президентом РФ Володимиром Путіним у Франції. За підсумками зустрічі він заявив, що питання повернення до формату "Великої вісімки" і нормалізації відносин між Росією і ЄС залежить від врегулювання ситуації на сході України. Канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр Великобританії Борис Джонсон зійшлися на думці, що зараз повертати Росію в G7 було б передчасним.

Росія була виключена зі складу G8 у 2014 році після анексії українського Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram