ГоловнаСвіт

У Пуерто-Рико понад 200 тис. осіб протестують після публікації листування губернатора

Рікардо Росселло грубо і вульгарно відгукувався про місцевих жителів у листуванні з помічниками.

У Пуерто-Рико понад 200 тис. осіб протестують після публікації листування губернатора
Фото: EPA

Понад 200 тис. осіб беруть участь у маніфестаціях у місті Сан-Хуан, який є адміністративним центром острівної держави Пуерто-Рико. Про це повідомляє телеканал CNN.

За даними правоохоронців, демонстрації тривають уже майже тиждень - учасники вимагають відставки губернатора Рікардо Росселло. Це наймасштабніші протести за останні 20 років.

Люди вийшли на вулиці після публікації електронного листування, яке губернатор вів зі своїми помічниками. Він зневажливо відгукувався про жителя, який страждає через зайву вагу, з яким він фотографувався, вживав нецензурні та вульгарні вирази стосовно жінки-політика в Нью-Йорку і на адресу поп-співака Рікі Мартіна.

Крім того, раніше в цьому місяці міністр освіти Пуерто-Рико і ще п'ятеро осіб були заарештовані за звинуваченням у корупції, в тому числі за надання коштів підрядникам, які не були достатньо кваліфіковані для виконання замовлень, але мали зв'язки з адміністрацією губернатора.

Протести здебільшого проходять мирно. Поліція повідомила, що в понеділок, 22 липня, через спеку стало погано 18 учасників маніфестації, їм надали медичну допомогу.

Росселло раніше заявляв, що не має наміру йти у відставку.

Нагадаємо, ситуація ускладнюється тим, що в Пуерто-Рико вже близько двох років тривають відновлювальні роботи після ураганів. У країні після стихійних лих виникла гостра нестача продовольства, питної води і пального.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram