ГоловнаСвіт

Путін запропонував Британії забути про отруєння Скрипалів

В офісі Терези Мей запропонували Москві змінити свою "агресивну і дестабілізуючу поведінку".

Путін запропонував Британії забути про отруєння Скрипалів
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін сподівається, що наступний прем'єр-міністр Великобританії забуде про отруєння колишнього офіцера ГРУ Росії Сергія Скрипаля, щоб поліпшити зіпсовані відносини між державами.

Про це Путін заявив, виступаючи перед ЗМІ в кулуарах економічного форуму в Санкт-Петербурзі, передає Reuters.

"Коли все буде сказано і зроблено, нам потрібно перегорнути цю сторінку, пов'язану зі шпигунами і замахами на вбивство", - сказав Путін, назвавши Сергія Скрипаля шпигуном Лондона.

"Він ваш агент, а не наш. Це означає, що ви шпигували за нами, і мені важко сказати, що з ним сталося згодом. Ми повинні забути про все це в кінцевому підсумку", - сказав Президент Росії.

В офісі прем'єр-міністра Британії Терези Мей, яка йде у відставку, відповіли, що відносини між Великобританією і Росією можуть покращитися тільки тоді, коли Москва змінить свою "агресивну і дестабілізуючу поведінку".

"Ми будемо продовжувати взаємодіяти з Росією з питань міжнародної безпеки, оскільки це відповідає національним інтересам Великобританії ... Однак прем'єр-міністр неодноразово давала зрозуміти, що у нас можуть бути інші відносини, тільки якщо Росія змінить свою поведінку", - заявила спікер Терези Мей.

За даними Лондона, за отруєнням Скрипалів стоїть Росія, а виконавцями злочину виявилися офіцери ГРУ - "Олександр Петров" і "Руслан Бошіров" (справжні імена - Анатолій Чепіга і Олександр Мишкін). Москва заперечує звинувачення.

Наприкінці вересня ЗМІ повідомляли, що британська поліція виявила третього підозрюваного, яким виявився громадянин Росії з вигаданим ім'ям "Сергій Федотов".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram