ГоловнаСвіт

Путін заявив, що його турбує загроза глобального конфлікту

"Якось замилили око ці питання, якось трішки відійшли на другий план".

Путін заявив, що його турбує загроза глобального конфлікту
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін заявив, що його турбує загроза нового глобального конфлікту.

Про це він сказав журналістам під час спілкування на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

Президент Росії заявив, що після створення ядерної зброї цивілізація живе в стані відносного спокою і "краще б до конфліктів не доводити".

"От після винаходу і створення ядерної зброї людство перебуває в стані відносного спокою. Відносного, звичайно, крім регіональних конфліктів. Стан відносного глобального спокою 75 років, майже 75 років", - цитує Путіна прес-служба Кремля.

При цьому він додав, що якщо не тримати під контролем цього "вогняного змія", це може привести до глобальної катастрофи.

"Дивіться, сьогодні всі займаються проблемами довкілля - і це правильно, тому що це глобальна загроза - зміна клімату, антропогенні викиди і так далі. Усе це правильно. Діти вже цим займаються, дівчатка, хлопчики по всьому світу. Але вони не усвідомлюють, молоді люди, а тим паче підлітки, діти не усвідомлюють глобальної загрози і такого серйозного виклику, пов'язаного з питаннями можливих глобальних конфліктів", - сказав Путін.

"Але в мене таке враження, що якось замили око ці питання, вони якось трішки відійшли на другий план. Це не може не викликати тривогу і занепокоєння не може не викликати", - додав він.

Нагадаємо, американський генерал Кертіс Скапаротті навесні 2019 року заявив, що РФ може вдатися до ядерної зброї для швидких перемог над слабшими сусідами.

Голова розвідувального управління Пентагону Роберт Ешлі зі свого боку заявив, що Москва має можливість проводити ядерні випробування малої потужності всупереч чинним заборонам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram