ГоловнаСвіт

У Німеччині дали другий довічний термін медбратові-серійному вбивці

Спочатку його звинувачували в убивстві 100 пацієнтів, але в 15 випадках смертей провину довести не змогли.

У Німеччині дали другий довічний термін медбратові-серійному вбивці
Фото: Deutsche Welle

Сьогодні, 6 червня, суд в Ольденбурзі визнав колишнього медбрата Нільса Хьогеля винуватим у вбивстві 85 пацієнтів і засудив його до другого довічного ув'язнення. Про це пише ресурс Deutsche Welle.

Суд констатував особливу тяжкість провини 42-річного Хьогеля і заборонив йому подавати прохання про дострокове звільнення після 15 років в'язниці.

У своєму останньому слові вбивця вибачився перед кожним, кого торкнулася його злочинна діяльність.

Хьогель працював у клініці Ольденбурга і в лікарні Дельменхорст з 2000-го по 2005 рік. Спочатку його звинувачували в убивстві 100 пацієнтів, але в 15 випадках смертей провину медбрата не змогли довести. Захист заявляв про 55 убивств і 14 спроб убивств. Вік його жертв був від 34 до 96 років.

Другий процес у справі Хьогеля, якому раніше вже дали довічний термін за вбивство 6 пацієнтів, почався в жовтні минулого року.

"Перше засідання у справі серійного вбивці - імовірно, найнебезпечнішого в післявоєнній історії Німеччини - почалося з хвилини мовчання в пам'ять про померлих. Позивачами виступали 120 родичів жертв", - зазначає видання.

Згідно зі звинуваченням, медбрат спеціально вводив пацієнтам, які перебували в реанімації, препарати, що призводять до зупинки серця, а потім їх реанімував. У більшості випадків це призводило до смерті хворих. Слідство вказує, що Хьогель робив це через нудьгу і прагнення домогтися поваги колег.

Психіатр, який спілкувався з медбратом, зазначив, що вбивства для Хьогеля були подібні до вживання наркотика.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2019 року поліція Кіпру затримала першого в історії острова серійного вбивцю. Це був 35-річний співробітник кіпрської Нацгвардії Нікос Метаксас.

Він зізнався, що скоїв сім убивств і вказав місця, де поховав тіла трьох жертв. Однак поліція підозрює, що жертв гварційця могло бути більше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram