ГоловнаСвіт

У Росії заарештований у справі про забруднення нафти в "Дружбі" визнав провину

Заступник директора ТОВ "Магістраль" написав явку з повинною, ще один фігурант визнав провину частково.

У Росії заарештований у справі про забруднення нафти в "Дружбі" визнав провину
Фото: 24tv

Один із заарештованих у справі про забруднення нафти в трубопроводі "Дружба" - заступник директора ТОВ "Магістраль" Сергій Баландін - написав явку з повинною.

Про це повідомляє ТАСС.

Як уточнила адвокат, її клієнт зізнається в скоєнні злочину, що свідчить про те, що він не має наміру ховатися і чинити на когось тиск.

Інший підозрюваний у справі, заступник гендиректора ТОВ "Нафтоперевалка" Рустам Хуснутдінов, за словами його адвоката, теж визнав свою провину, але не уточнив, в якій частині.

Адвокат гендиректора ТОВ "Петронефть актив" Володимира Жоголєва заявила, що її підзахисний не скоював злочину, а "працював на підприємстві, виконував роботу в рамках трудової діяльності".

Нагадаємо, 7 травня в РФ у справі про забруднення нафти в "Дружбі" заарештували чотирьох осіб, ще двох оголосили в розшук.

Перші відомості про неякісну нафту з нафтопроводу "Дружба" з'явилися 19 квітня. Білоруський концерн "Белнефтехим" заявив, що в ній у 10-25 разів були перевищені допустимі показники частки органічних хлоридів.

На тлі нафтового форс-мажору в Білорусі "Укртранснафта" 25 квітня 2019 року вимушено призупинила транзит нафти магістральним нафтопроводом "Мозир-Броди" (МН "Дружба").

Кондиційна російська нафта через нафтопровід "Дружба" почала надходити на територію Білорусі вдень 2 травня після того, як 30 квітня країна повністю зупинила прокачування для витіснення забрудненої органічними хлоридами нафти з російської і білоруської ділянок нафтопроводу "Дружба".

6 травня "Белнефтехим" повідомив про надходження "чистої" російської нафти на ЛВДС "Мозир" ВАТ "Гомельтранснафта Дружба".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram