ГоловнаСвіт

Трамп: я хочу порозумітися з Росією і Китаєм, тому що я розумний

"Німеччина платить РФ мільярди за трубопровід... А ми повинні захищати Німеччину від Росії?"

Трамп: я хочу порозумітися з Росією і Китаєм, тому що я розумний
Трамп не хочет называть Россию врагом.
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп не хоче називати Росію ворогом.

Про це він заявив, виступаючи у Вашингтоні, передає "Інтерфакс-Україна".

"Німеччина повинна платити 2% (ВВП на оборонні витрати в рамках НАТО, - ред.), але Німеччина на практиці платить 1% ... Німеччина платить Росії мільярди доларів на місяць за трубопровід. І це ми повинні захищати Німеччину від Росії? ... Німеччина віддає (гроші, - ред.) так званому ворогу. А я не називаю її ворогом, я хочу порозумітися з Росією і тепер я хочу порозумітися з Китаєм, тому що я розумний. Дурні люди не хочуть порозуміння", - сказав президент США.

Трамп регулярно наголошує, що не бачить нічого поганого в тому, щоб спробувати вибудувати добрі стосунки з Москвою і Пекіном.

Водночас він критикує російський проект газопроводу "Північний потік-2".

Нагадаємо, 3 травня Трамп і президент РФ Володимир Путін провели телефонну розмову, під час якої обговорили можливість укладення нової багатосторонньої угоди щодо ядерної зброї між США, Росією і Китаєм або розширення поточної стратегічної російсько-американської ядерної угоди про ракети середньої і малої дальності.

Також у розмові торкалися обстановки в Україні в контексті нещодавніх президентських виборів.

Раніше Трамп розкритикував енергетичну угоду між Берліном і Москвою і заявив, що Росія контролює Німеччину за допомогою енергетичних ресурсів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram