ГоловнаСвіт

Бойовики напали на міністерство зв'язку в Кабулі

Щонайменше шестеро цивільних осіб отримали поранення і доставлені в лікарні.

Бойовики напали на міністерство зв'язку в Кабулі
Боевики напали на министерство связи в Кабуле
Фото: EPA\UPG

У столиці Афганістану Кабулі в суботу, 20 квітня, бойовики напали на міністерство зв'язку, яке розташоване в урядовому кварталі.

Як пише Euronews, за даними правоохоронців, група бойовиків напала на комплекс. Біля будівлі прогримів потужний вибух і зав'язалася перестрілка. Міністерство оточили підрозділи афганської армії.

За словами представника афганського МВС, щонайменше двоє атакуючих були вбиті. Щонайменше шестеро цивільних осіб отримали поранення і доставлені в лікарні.

Спецоперація в будівлі міністерства триває, з неї евакуювали людей. Поруч з мінзв'язку міститься добре укріплений готель для проживання іноземців.

Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за теракт.

Напади сталася після того, як в п'ятницю в столиці Катару Дохи були зірвані переговори між представниками влади Афганістану і радикального руху "Талібан", які мали початися в суботу.

Причиною "відстрочки" переговорів став склад афганської делегації, до якої були питання як у влади Катару, так і у талібів.

Напад став першим великим терактом в Кабулі за останні кілька місяців, поки йшли переговори між представниками США і рухом «Талібан».

Раніше повідомлялося, що в 2018 році в Афганістані, за даними ООН, в результаті нападів бойовиків, а також в результаті бойових дій загинуло безпрецедентно багато мирних жителів - 3804 особи, з них 927 - діти. Ще 7189 осіб було поранено. У порівнянні з 2017 роком число мирних жертв зросло на 11 відсотків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram