ГоловнаСвіт

У Білому домі не вважають зустріч Трампа й Кім Чен Ина провалом

Погана угода - не в інтересах США.

У Білому домі не вважають зустріч Трампа й Кім Чен Ина провалом
Фото: Fox News

Радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон заявив, що зустріч Дональда Трампа й північнокорейського лідера Кім Чен Ина не була провальною, попри брак будь-яких домовленостей.

"Я взагалі не згоден, що це був провальний саміт. Я вважаю, що президент Сполучених Штатів зобов'язаний захищати і просувати інтереси національної безпеки США. І я гадаю, що він це зробив, відкинувши погану угоду і знову спробувавши умовити Кім Чен Ина на велику угоду, яка справді може змінити ситуацію в Північній Кореї", - сказав Болтон у ефірі Fox News.  

Трампу не потрібно угоди заради угоди, додав радник американського президента, "ні з Північною Кореєю, ні з будь-ким іншим", якщо вона суперечитиме американським інтересам.

В ефірі іншого американського каналу CBS Болтон сказав, що перемови про денуклеаризацію Корейського півострова не мають крайніх термінів. "Президент цілком готовий продовжувати перемови на більш низькому рівні або знову зустрітися з Кім Чен Ином, коли це буде доречно", - сказав він.

Нагадаємо, що ханойська зустріч Трампа й Кіма минулого тижня завершилася достроково, оскільки лідери США і КНДР не змогли досягти угоди про відмову Пхеньяна від ядерної зброї.

На попередньому саміті в Сінгапурі в червні 2018 року Трамп і Кім підписали угоду, згідно з якою США готові гарантувати КНДР безпеку в обмін на відмову від ядерної зброї.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram