ГоловнаСвіт

Юнкер закликав виключити партію Орбана з ЄНП

Політики обмінялися гучними і надзвичайно різкими заявами.

Юнкер закликав виключити партію Орбана з ЄНП
Президент Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер
Фото: EPA/UPG

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав виключити партію угорського прем'єра Віктора Орбана з лав Європейської народної партії. Про це повідомляє Reuters.

Юнкер порівняв Орбана з лідеркою французьких правих сил Марін Ле Пен. Заява пролунала після того, як угорський уряд виступив зі звинуваченнями на адресу Юнкера, мовляв, він і меценат Джордж Сорос "прагнуть наповнити Угорщину мігрантами".

"Проти брехні мало що можна зробити", - заявив Юнкер і додав, що Манфред Вебер, головний кандидат на посаду голови Єврокомісії від Європейської народної партії на майбутніх виборах, напевно, спитає в себе, чи потрібен йому цей голос у ЄНП.

Reuters зазначає, що партія Орбана "Фідес" (Fidesz) має велику делегацію в Європарламенті і її виключення може підірвати домінантне становище правоцентристського парламенту в Страсбурзі. Незважаючи на це, Юнкер закликає виключити партію з ЄНП.

Нагадаємо, раніше представник Єврокомісії Маргарітіс Схінас заявив, що уряд Угорщини поширює фейкові новини про міграційну політику ЄС, ґрунтовані на "божевільній теорії змови".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram