ГоловнаСвіт

КНДР висловила підтримку Мадуро

Кризу в Венесуелі назвали "втручанням зовнішніх сил".

КНДР висловила підтримку Мадуро
Фото: eadaily.com

МЗС Північної Кореї підтримало Ніколаса Мадуро, назвавши спробу повалити його "втручанням зовнішніх сил у внутрішні справи країни". Про це з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї повідомляє ТАСС.

"Будь-які спроби зовнішніх сил повалити законного президента, обраного відповідно до конституції суверенної держави, є очевидним втручанням у внутрішні справи країни і порушенням міжнародного права", - йдеться в повідомленні.

В уряді Кореї вважають, що, люди, які виступають за справедливість, незалежність, стабільність і мир "завжди будуть на боці уряду Венесуели". У міністерстві також закликали до мирного врегулювання конфлікту.

Раніше в підтримку Мадуро виступили також Росія, Білорусь, Сирія, Іран і Китай. США, Канада, багато країн Європи, включно з Україною, визнали повноваження Гуайдо як тимчасового глави держави.

На екстрених зборах Радбезу ООН держсекретар США Майк Помпео заявив, що Мадуро підтримують ті держави, в яких також спостерігаються проблеми з демократією.

Нагадаємо, Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни після того, як парламент визнав переобрання чинного президента Ніколаса Мадуро на пост глави держави неконституційним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram