ГоловнаСвіт

Саудівська Аравія вимагає смертної кари для 5 підозрюваних у вбивстві журналіста Хашоггі

Усього у справі про вбивство заарештовано 18 осіб, але сімом з них досі не висунули звинувачень.

Саудівська Аравія вимагає смертної кари для 5 підозрюваних у вбивстві журналіста Хашоггі
Джамаль Хашогги на интервью в марте 2018 года
Фото: Metafora Production

Генпрокуратура Саудівської Аравії зажадала засудити до страти п'ятьох осіб, підозрюваних у причетності до вбивства журналіста The Washington Post Джамаля Хашоггі. Про це повідомляє Associated Press.

Усього у справі про вбивство Хашоггі проходять 11 осіб. На цей момент невідомо, чому семеро інших підозрюваних у справі не постали перед судом. Їм навіть не оголошено офіційних звинувачень.

Раніше чиновники Саудівської Аравії оголосили про арешт 18 осіб, причетних до вбивства, інших коментарів влада країни не надала. Державне агентство Саудівської преси і державне телебачення повідомили, що обвинувач "зажадав призначити належне покарання підсудним і вимагає смертної кари для п'яти з підсудних за їхню безпосередню участь у вбивстві". Імена підозрюваних при цьому не називалися.

За словами прокурорів, підозрювані вимагали копії висунутих обвинувальних висновків і попросили більше часу для ознайомлення з матеріалами справи.

Нагадаємо, оглядач The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня під час відвідин представництва Саудівської Аравії в Стамбулі. Пізніше влада Туреччини та Саудівської Аравії визнала, що журналіста вбили. У грудні Сенат США поклав відповідальність за вбивство журналіста на спадкового принца Саудівської Аравії Мухаммеда ібн Салмана аль-Сауда. Влада країни ввела санкції проти 17 підданих Саудівської Аравії, яких підозрюють у причетності до вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram