ГоловнаСвіт

Біля Керченської протоки зіткнулися два вантажні судна

Судна йшли з румунського порту.

Біля Керченської протоки зіткнулися два вантажні судна
Фото: fleetmon.com

Два вантажні судна отримали пошкодження в районі Керченської протоки в результаті зіткнення. Про це повідомляє портал FleetMon.

Інцидент стався 30 листопада.

За інформацією порталу, пропелер вантажного корабля Lady Maria при маневруванні в Керченській протоці заплутався в якірному ланцюзі вантажного корабля Azov Concord.

"Обидва судна були в дорозі від Констанци (Румунія, - ред.) до азовських морських портів Росії та України, обидва чекали транзиту через протоку", - йдеться в повідомленні.

Lady Maria повідомила про пошкоджений пропелер і залишилася в тому ж положенні. Azov Concord, за повідомленнями, втратив якір з ланцюгом.

Нагадаємо, 25 листопада в районі Керченської протоки російські військові захопили українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса в порт Маріуполь - з Чорного в Азовське море, також були поранені і захоплені в полон члени їх екіпажів. Окупаційний суд Сімферополя заарештував всіх моряків на два місяці, їх перевезли з Криму в Москву.

Україна розцінила захоплення кораблів як акт військової агресії і у відповідь ввела військовий стан в 10 прикордонних областях.

Також Верховна Рада закликала міжнародні організації та інші держави посилити санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram