ГоловнаСвіт

Американці українського походження стали губернаторами у двох штатах США

Обидва представляють Демократичну партію.

6 листопада перемогу на виборах губернатора штату Колорадо здобув Джаред Поліс, який є третім поколінням іммігрантів, що прибули в США з Польщі та України на початку 20-го століття. 43-річний член Демократичної партії також є першим відкритим представником ЛГБТ-спільноти, пише Голос Америки.

"Будучи настільки близьким до іммігрантського досвіду, я рішуче стаю на захист прав іммігрантів та біженців, звичайно враховуючи досвід євреїв до Другої світової війни, не так багато країн хотіли приймати єврейських біженців", - наголосив він у коментарі пресі.  

Джаред Полис
Фото: instagram.com/jaredpolis
Джаред Полис

Представник Демократичної партії з 2009 року представляє свій штат у Конгресі, а до цього Поліс був підприємцем, засновником компаній BlueMountain.com і ProFlowers. Він і його партер виховують двох дітей, це також означає, що він перший батько - представник ЛГБТ у Конгресі.

Новим губернатором штату Іллінойс став представник Демократичної партії мільярдер Дж. Б. Пріцкер, який походить із родини українських емігрантів.  

Дж. Б. Прицкер
Фото: celebritynetworth.com
Дж. Б. Прицкер

"Я походжу з українських євреїв і гордий працювати з місцевою громадою, що пережила Голокост", - пише Пріцкер на своїй офіційній сторінці.

Дж. Б. Пріцкер є одним з 11 мільярдерів родини Пріцкер, яка належить до 15 найбагатших сімей світу, статок якої оцінюється на 33,5 мільярда доларів, пише видання Celebrity Net Worth.

Інавгурація Пріцкера відбудеться 14 січня і тоді він прийме повноваження в губернатора-республіканця Брюса Ронера.

Як повідомлялося, на проміжних виборах у США Республіканська партія зберегла більшість у Сенаті, але втратила Палату представників.

На проміжних виборах 2018 року в США встановлено цілу низку рекордів: зафіксовано історичний максимум тих, хто голосував, загальна явка також близька до рекорду. Уперше губернатором Гуаму стала жінка - Лу Леон Герреро. Усього на виборах губернаторів перемогли щонайменше вісім жінок.

Нагадаємо, уряд США розслідує  появу дезінформаційних постів у соцмережах у день проміжних виборів до Конгресу Сполучених Штатів.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram