ГоловнаСвіт

Генпрокурор США звільнився

Джефф Сешнс став 29-м можновладним представником адміністрації Трампа, який залишає свій пост.

Генпрокурор США звільнився
Фото: EPA/UPG

Генеральний прокурор Сполучених Штатів Джефф Сешнс подав у відставку після жорсткої критики з боку президента Дональда Трампа.

У проханні про відставку 71-річний Сешнс зазначив, що залишає посаду на прохання президента Дональда Трампа.

Після прес-конференції в Білому домі Трамп повідомив про відставку Сешнса. Обов'язки генпрокурора виконуватиме Метью Вітакер. До цього він очолював апарат генпрокурора.  

Сешнс був 84-м генеральним прокурором США. Цей пост він обійняв за президента Дональда Трампа в лютому 2017 року.

Саме за нього був призначений спецпрокурор Роберт Мюллер та ініційовано розслідування про можливе втручання Росії в американські вибори 2016 року і ймовірну змову Трампа з Москвою.

Раніше в середу Дональд Трамп заявляв, що це розслідування є шкідливим для США і має бути закритим, але наголошував, що не має наміру закривати його за власною ініціативою.

Нагадаємо, у жовтні у відставку несподіваного для більшості спостерігачів подала постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі.

За підрахунками Axios, вона стала вже 28-м можновладним представником адміністрації Трампа, що покинув свою посаду. Трамп при цьому не пробув президентом ще й двох років.

У липні 2018 року залишив посаду директор Агентства з охорони навколишнього середовища США Скотт Прюїтт, у квітні - радник Дональда Трампа з питань внутрішньої безпеки Том Боссерт, прес-секретар Ради національної безпеки Майкл Ентон і головний економічний радник Гері Кон.

У березні з різних причин пішли міністр у справах ветеранів Девід Шулкін, радник президента США з національної безпеки Герберт Макмастер, державний секретар Рекс Тіллерсон.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram