ГоловнаСвіт

Франція, Німеччина і Велика Британія закликали Саудівську Аравію пояснити пропажу журналіста в консульстві

Джамаль Хашоггі зайшов до консульства в Стамбулі і не вийшов з нього.

Франція, Німеччина і Велика Британія закликали Саудівську Аравію пояснити пропажу журналіста в консульстві
Фото: EPA/UPG

Франція, Німеччина і Велика Британія закликали Саудівську Аравію пояснити, куди пропав журналіст Джамаль Хашоггі. За попередніми даними, він був убитий у будівлі саудівського консульства в Стамбулі.

Про це пише "Німецька хвиля".

"Потрібне достовірне розслідування, щоб внести ясність і, у разі потреби, ідентифікувати тих, хто відповідальний за зникнення Джамаля Хашоггі, а також забезпечити їх притягнення до відповідальності", - йдеться в спільній заяві глав МЗС трьох країн, оприлюдненій у неділю, 14 жовтня.

"У зв'язку з цим ми підтримуємо спільні зусилля, що вживаються саудівською і турецькою сторонами, і очікуємо з боку уряду Саудівської Аравії докладної та всеосяжної відповіді. Ми переслали це повідомлення безпосередньо в саудівські відомства", - вказується в документі.

Хашоггі, який утік із Саудівської Аравії та мав посвідку на проживання в США, де писав критичні статті про свою країну для газети The Washington Post, пропав 2 жовтня після того, як увійшов до саудівського консульства в Стамбулі. Він планував отримати документ про розлучення для того, щоб укласти новий шлюб.

Турецька влада заявила, що журналіста вбили в консульстві.

Саудівська Аравія заперечує звинувачення і стверджує, що журналіст залишив будівлю через чорний хід і що його вихід (на відміну від моменту, коли він заходив до будівлі) просто не потрапив на камери відеоспостереження.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram