ГоловнаСвіт

Папа Римський пообіцяв викорінити педофілію в церкві

Франциск заявив, що йому соромно за католицьку громаду.

Папа Римський Франциск у суботу, 25 серпня, пообіцяв покласти край "огидній" сексуальній експлуатації дітей католицьким духовенством. При цьому жодних конкретних заходів він поки що не назвав.

Як зазначає  Reuters, заяву було зроблено в Ірландії, що була одним з оплотів католицтва і де повідомлення про педофілів серед священиків змусили багатьох парафіян покинути церкву. Це перший майже за 40 років папський візит до Ірландії.  

Фото: EPA/UPG

Під час свого виступу глава Ватикану заявив, що цілком розділяє обурення, біль і сором католицької громади. За його словами, церковна влада зобов'язана виправляти помилки минулого і встановлювати суворіші правила, щоб ці тяжкі злочини більше не повторювалися.

"Нездатність церковної влади адекватно усувати ці огидні злочини справедливо спричинила обурення і залишається джерелом болю і ганьби для католицької громади", - сказав Папа Римський.

Він висловив надію, що серйозність останніх скандалів допоможе усвідомити, наскільки важливим є захист найбільш уразливих з боку всього суспільства.

Нагадаємо, що в серпні 2018 року в США спалахнув найбільший педофільський скандал в історії США.

Генеральний прокурор штату Пенсільванія звинуватив римо-католицьких священиків штату в сексуальному насильстві над більш ніж тисячею дітей за останні 70 років. Влада заявляє, що церква змушувала жертв мовчати, використовуючи "віру як зброю", і приховувала злочини священиків.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram