ГоловнаСвіт

Естонія витратить на захист кордону з Росією 188 млн євро

Роботи планують розпочати 2019 року.

Естонія витратить на захист кордону з Росією 188 млн євро
Фото: Toomas Huik/postimees.ee

Створення інфраструктури й обладнання систем технічного спостереження на кордоні Естонії з Росією обійдуться у 188 млн євро до 2026 року. Роботи планують почати 2019 року, передає Німецька хвиля.

Як повідомляють на сайті естонського парламенту Рійгікогу в суботу, 2 червня, як партнера міністерство внутрішніх справ Естонії залучило європейську прикордонну службу Frontex.

Раніше правова комісія та спеціальна комісія парламенту з нагляду за установами безпеки вивчили перебіг робіт на пробній ділянці завдовжки 3,5 км.

За словами голови спеціальної комісії Райво Аега, заплановані інвестиції повинні створити умови, необхідні для співпраці між правоохоронними органами Естонії, установами безпеки та Силами оборони країни.

Довжина кордону Естонії з Росією становить понад 330 кілометрів. Проект його обладнання, попередня вартість якого спочатку становила 79 млн євро, був представлений 2015 року.

Нагадаємо, президент Естонії Керсті Кальюлайд, яка 24 травня відвідала зону бойових дій на Донбасі, назвала ситуацію в Україні і Грузії війною і окупацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram