ГоловнаСвіт

Білий дім планує зустріч Трампа з Путіним, - The Wall Street Journal

Дата і місце зустрічі ще не узгоджені.

Білий дім планує зустріч Трампа з Путіним, - The Wall Street Journal
Президент США Дональд Трамп и президент России Владимир Путин во время встречи на саммите АТЭС в Дананге, Вьетнам, 11 ноября 201
Фото: EPA/UPG

Адміністрація президента США Дональда Трампа працює над підготовкою зустрічі голови Білого дому з президентом РФ Володимиром Путіним, серед головних питань якої, в тому числі, буде ситуація в Україні.

Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal з посиланням на два інформованих джерела в адміністрації.

"Зустріч може зменшити напруженість у відносинах між двома країнами, яка виросла до масштабів "холодної війни", - йдеться в статті.

Високопоставлений чиновник в п'ятницю, 1 червня, заявив, що посол США в Росії Джон Хантсман перебуває у Вашингтоні, щоб допомогти організувати зустріч між Трампом і Путіним.

За його словами, планування все ще перебуває на ранніх стадіях, коли обидві країни повинні узгодити дату і місце зустрічі.

"Організація офіційної зустрічі між Трампом і Путіним - це проект посла Хантсмана, який працює над ним безперервно протягом багатьох місяців", - повідомило джерело.

Очікується, що під час зустрічі президенти повинні, зокрема, обговорити питання Сирії, України та контролю над ядерним озброєнням. Мета зустрічі - вирішити довгострокові розбіжності.

Нагадаємо, раніше Трамп пообіцяв Путіну виграти гонку озброєнь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram