ГоловнаСвіт

Трамп підтвердив зустріч з Кім Чен Ином

Президент США у Білому домі прийняв віце-прем'єра Північної Кореї.

Трамп підтвердив зустріч з Кім Чен Ином
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, призначена на 12 червня в Сінгапурі, відбудеться.

Про це він повідомив після переговорів у Білому домі з віце-прем'єр-міністром КНДР Кім Ен Чхолем, який доставив особисте послання північнокорейського лідера Кім Чен Ина. Зустріч тривала більш ніж годину, передає Голос Америки.

Однак президент США визнав, що саміт у Сінгапурі варто розцінювати як початок довготривалого процесу, який, як очікується, "буде успішним". За словами Трампа, Північна Корея зацікавлена в денуклеаризації.

Трамп додав, що обговорив з Кім Ен Чхолем велику кількість тем, зокрема санкції і закінчення Корейської війни, однак питання про права людини на порядку денному не стояло.

Президент США додав, що не хоче чинити максимальний тиск на КНДР, тому що на переговорах спостерігається прогрес. Він також сказав, що йому не сподобалося, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров провів переговори з Кім Чен Ином.

Відповідаючи на запитання про лист Кім Чен Ина, Трамп сказав, що це "дуже милий і цікавий лист" і додав, що, можливо, він дозволить журналістам ознайомитися з його змістом.

Нагадаємо, що на початку травня стало відомо, що саміт США і КНДР відбудеться 12 червня в Сінгапурі. 24 травня Трамп заявив про скасування зустрічі, мотивуючи це погрозами Пхеньяну її зірвати на знак протесту проти південнокорейсько-американських військових навчань.

Однак підготовка до зустрічі не припинилася, американська делегація вилетіла для підготовки зустрічі в Сінгапур, а 26 травня сам Трамп заявив, що сподівається, що саміт таки відбудеться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram