ГоловнаСвіт

Новообраний прем'єр-міністр Малайзії збирається у відставку

Махатхір Мохамад намагається поступитися місцем своєму опонентові.

Новообраний прем'єр-міністр Малайзії збирається у відставку
Район спасательно-поисковой операции
Фото: EPA/UPG

Нещодавно обраний прем'єр-міністр Малайзії Махатхір Мохамад повідомив про готовність монарха помилувати ув'язненого політичного діяча Анвара Ібрагіма. Про це повідомляє  Reuters.

"Це буде повне помилування, а це означає не тільки помилування, а й його негайне звільнення, і після цього він матиме повне право брати участь у політиці", - сказав Махатхір після складення присяги, заступаючи на посаду.

Махатхіру 92 роки, він найстаріший обраний лідер у світі. Перед виборами політик заявив, що піде у відставку і віддасть посаду прем'єр-міністра Анварові, коли його помилують. Дружина Анвара Ван Азіза Ван Ісмаїл стане заступницею прем'єр-міністра в його кабінеті.

Очікується, що 70-річний Анвар вийде із в'язниці 8 червня, після трирічного ув'язнення за звинуваченнями в корупції та содомії, яке він і його прихильники вважають політично мотивованим.

Махатхір сказав, що первісна політика буде спрямована на виконання обіцянок, зроблених у маніфесті альянсу, включаючи скасування податку на товари і послуги (GST).

Махатхір, який отримав прізвисько "Батько сучасної Малайзії", перебував у керівництві країни 22 роки, він відомий жорстоким і нетерпимим стилем правління. Через розбіжності в поглядах на розвиток економіки країни Махатхір улаштував розслідування проти свого найближчого соратника - Анвара Ібрагіма - і його ув'язнення на 15 років. Організація Amnesty International оголосила його в'язнем сумління.

Нагадаємо, 2017 року в аеропорту Куала-Лумпура отруїли брата північнокорейського лідера Кім Чен Ина Кім Чон Нама.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram