ГоловнаСвіт

Орбана переобрали прем'єр-міністром Угорщини

Орбан уже вчетверте очолив угорський уряд.

Орбана переобрали прем'єр-міністром Угорщини
Фото: EPA/UPG

Парламент Угорщини переобрав Віктора Орбана на пост прем'єр-міністра країни, передає DW.

Під час голосування в четвер, 10 травня, за призначення Орбана проголосували 134 депутати, з яких 133 - члени консервативної партії Орбана "Фідес-Угорський громадянський союз". Проти його обрання виступили 28 парламентарів, ще 36 законодавців утрималися, повідомляє інформагентство dpa.

Таким чином Орбан вже вчетверте очолив угорський уряд: пост керівника уряду він займав спочатку з 1998-го по 2002 рік, а потім незмінно з 2010 року.

У промові в парламенті Орбан заявив про намір до 2030 року вивести Угорщину до п'ятірки найуспішніших країн Євросоюзу.

Незважаючи на рішучість залишатися в складі ЄС, Орбан різко відкинув ідеї подальшої інтеграції в рамках Євросоюзу. Також він укотре висловив свою незгоду з принципами розподілу біженців серед країн-членів ЄС, відзначивши разом з тим важливість захисту кордонів співтовариства.

Орбан окремо наголосив на своїй відданості різко консервативним ідеалам, зазначивши, що є прихильником "християнської демократії" і так званої "традиційної" моделі сім'ї, що складається з чоловіка і жінки.

Нагадаємо, що ФІДЕС впевнено виграла парламентські вибори в Угорщині, які відбулися на початку квітня. За ФІДЕС проголосували 49% виборців, а за рахунок мажоритарки партія отримала 133 199 мандатів. Найбільшою опозиційною силою за підсумками виборів виявилася націоналістична партія "Йоббік", яка вирішила відмовитися від вкрай правої ідеології.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram