ГоловнаСвіт

Пашиняна обрано прем'єр-міністром Вірменії

Його кандидатуру було затверджено з другої спроби.

Лідера опозиційного руху "Єлк" Нікола Пашиняна обрано прем'єр-міністром Вірменії на спеціальному засіданні парламенту країни.

Про це повідомляє Panarmenian.net.

Кандидатуру Пашиняна було затверджено з другої спроби. 1 травня за опозиційного політика не проголосували представники правлячої Республіканської партії, яка має більшість місць у парламенті.

Після відновлення масових протестів у країні республіканці погодилися провести повторні вибори прем'єра 8 травня, на яких знову було висунуто кандидатуру Пашиняна.

Нагадаємо, парламент Вірменії не зумів обрати Пашиняна прем'єр-міністром. Його кандидатура була єдиною, але за неї проголосували лише 45 депутатів, а проти - 56, оскільки лідера опозиції відмовилася підтримати Республіканська партія. Після цього Пашинян закликав своїх прихильників оголосити страйк і заблокувати всі дороги.

2 травня учасники протесту перекрили автотрасу з Єревана в міжнародний аеропорт "Завртноц". Автомобільний рух у Єревані було практично припинено, також була порушена робота метрополітену. Місцеві ЗМІ також повідомляли, що жителі Вірменії перекрили рух на залізничному напрямку Гюмрі - Єреван.

2 травня спікер вірменського парламенту Ара Баблоян заявив, що парламент знову спробує проголосувати за кандидатуру прем'єр-міністра країни 8 травня. Після цього Пашинян закликав активістів розблокувати дороги і вийти на мітинг на площі Республіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram