ГоловнаСвіт

Лідер System of a Down Серж Танкян прилетів до Вірменії, щоб підтримати протести опозиції

"Ми два тижні не спимо - вся діаспора з вами. Це була моя мрія".

Лідер System of a Down Серж Танкян прилетів до Вірменії, щоб підтримати протести опозиції

Лідер американської рок-групи System Of A Down Серж Танкян в понеділок увечері прибув в Єреван. У міжнародному аеропорту "Звартноц" його зустрів кандидат в прем'єр-міністри Вірменії, лідер опозиції Нікол Пашинян.

Новини Вірменії повідомляють, що при зустрічі американський музикант вірменського походження і лідер опозиційного руху обнялися. Пашинян запитав Танкяна, чи видужав він.

"Приїхав до Вірменії і відразу одужав", - посміхаючись відповів йому Танкян.

Спілкуючись з журналістами в аеропорту, Танкян заявив, що у Вірменії "сталася красива революція".

"Час для неї настав, оскільки піднявся весь народ. Ми два тижні не спимо - вся діаспора з вами. Це була моя мрія. Ми пов'язуємо великі надії з Пашиняном", - сказав Танкян зустрічаючим.

Лідер вірменської опозиції Нікол Пашинян зізнався, що вперше особисто спілкується з Танкяном.

Сам Серж Танкян написав в "Інстаграмі": "Вірменіє, ми прилітаємо! Але концерту не буде".

Після зустрічі в аеропорту з Пашиняном і його прихильниками, американський музикант вірменського походження вирушив на площу Республіки в Єревані, щоб виступити перед присутніми там демонстрантами.

Кілька днів тому Танкян обіцяв приєднатися до протестувальників у Вірменії.

За даними ВВС, 2 травня Танкян і ще четверо відомих діячів мистецтва вірменського походження випустили заяву, в якій висловили впевненість, що протестні акції в країні триватимуть і приведуть до дострокових демократичних виборів.

"Ваша солідарність і цілеспрямованість висвітлили шлях до по-справжньому демократичних змін у Вірменії. Ми закликаємо провести ці вибори якомога швидше, оскільки це єдиний спосіб створити уряд, який стане справжнім представником народу", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, парламент Вірменії не зумів обрати Пашиняна прем'єр-міністром. Його кандидатура була єдиною, але за неї проголосували лише 45 депутатів, а проти - 56, оскільки лідера опозиції відмовилася підтримати Республіканська партія. Після цього Пашинян закликав своїх прихильників оголосити страйк і заблокувати всі дороги.

Вранці 2 травня учасники протесту перекрили автотрасу з Єревана в міжнародний аеропорт "Завртноц". Автомобільний рух у Єревані було практично припинено, також була порушена робота метрополітену. Місцеві ЗМІ також повідомляли, що жителі Вірменії перекрили рух залізницею Гюмрі - Єреван.

2 травня спікер вірменського парламенту Ара Баблоян заявив, що парламент знову спробує проголосувати за кандидатуру прем'єр-міністра країни 8 травня. Після цього Пашинян закликав активістів розблокувати дороги і вийти на мітинг на Площі Республіки.


Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram