ГоловнаСвіт

Правоохоронці Азербайджану відпустили підозрюваного в нападі на Найєма, - адвокат

"Його відпустили у зв'язку з відсутністю відповідних документів з української сторони".

Правоохоронці Азербайджану відпустили підозрюваного в нападі на Найєма, - адвокат
​Магомед-Амин Саитов
Фото: facebook.com/MasiNayyem

Правоохоронці Азербайджану відпустили Магомеда-Аміна Саїтова, підозрюваного в побитті депутата Верховної Ради Мустафи Наєма в центрі Києва, який утік у Баку і був затриманий.

Про це повідомив його адвокат Олег Іщенко.

За його словами, Саїтова відпустили незабаром після затримання, 5 травня.

"Його відпустили у зв'язку з відсутністю відповідних документів з української сторони. Щоправда, у нього забрали паспорт", - розповів адвокат.

Іщенко підтвердив, що Саїтова затримали в Баку в аеропорту під час повернення в Україну.

"Ми хотіли, щоб він приїхав сам, але тепер йому буде складно виїхати з Азербайджану до завершення екстрадиційної процедури. Фактично українські силовики самі завадили прискорити його повернення", - додав адвокат.

Нагадаємо, 30 квітня в центрі Києва Найєм постраждав у результаті конфлікту на дорозі. Депутата з травмами доставили до відділення швидкої допомоги і прооперували. Для розшуку нападників було введено план "Перехоплення", затримали трьох осіб.

Підозрюваним суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту: двом - нічний, третьому - цілодобовий з носінням електронного браслета. Четвертого нападника, який через три години після побиття вилетів у Баку, оголосили в розшук. Пізніше його затримали в Азербайджані.

За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за статтями "хуліганство" і "умисне тілесне ушкодження середнього ступеня".

Крім того, нардепу Найєму надали охорону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram