ГоловнаСвіт

"Ми зовсім не вороги Росії", - Пашинян

Лідер вірменських протестів заявив, що "жодних геополітичних реверансів після приходу до влади не буде".

"Ми зовсім не вороги Росії", - Пашинян
Фото: EPA/UPG

Виступаючи на мітингу в Гюмрі лідер опозиційного руху, депутат Нікол Пашинян заявив, що після зміни влади Вірменія залишиться вірною всім своїм міжнародним договорам. Про це повідомляє news.am.

За його словами, нині робляться спроби представити, що після зміни влади почнеться політична, геополітична й економічна війна проти Росії.

"Ми зовсім не вороги Росії.  До того ж, ми не вороги самим собі, щоб вести країну авантюрним шляхом. Жодних геополітичних реверансів після приходу до влади не буде", - сказав Пашинян.

Він дав гарантії, що Вірменія залишиться членом Організації Договору про колективну безпеку.

"Але ми будемо працювати, щоб зробити цю організацію ефективнішою, отримати більші гарантії для Вірменії та Арцаху, ніж були досі. Вірменія залишиться вірною всім своїм міжнародним зобов'язанням, включаючи угоди з ЄС і ЄАЕС. Ми повинні прагнути до вдосконалення відносин", - сказав Пашинян.

Нагадаємо, 23 квітня прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян подав у відставку на тлі масових протестів проти його призначення на цю посаду. 25 квітня поновилися акції протесту опозиції - люди вважають, що їхні вимоги не виконані. Вони домагаються дострокових виборів і усунення партії влади.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram